Menu

Vacature flexplekvrijwilliger diverse kazernes

De sirene gaat. Klinkt als… Brandweer Twente! Ben jij ON FIRE? Brandweer Twente zoekt voor diverse kazernes enthousiaste en gedreven vrijwilligers die zich willen inzetten voor een veilig Twente. Word vrijwilliger bij de warmste werkgever van Nederland!

Ook als je niet in de directe omgeving woont van een kazerne, kun jij een bijdrage leveren aan de Twentse veiligheid. 
Naast het vrije instroomprincipe, waarin mensen vanaf hun werk of huis bij een alarmering naar de kazerne komen, kennen we ook sinds enige tijd flexplekvrijwilligers. Dit zijn mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten, door gemiddeld twee dagen per week je eigen werk te doen vanaf een werkplek die wij beschikbaar stellen op de kazerne. Wanneer er een incident is, kun jij daardoor snel mee en help je mee aan tijdige hulpvelrening. 
Flexwerken op de kazerne is mogelijk op diverse kazernes. In overleg met jou wordt gekeken op welke kazerne je het beste geplaatst kan worden. 

Wat ga je doen
Ons werk bestaat uit het voorkomen, beperken of bestrijden van gevaren. Hierbij komen onze brandweermannen en 
-vrouwen niet alleen bij brand in actie, maar ook bij ernstige verkeersongevallen, stormschade, een auto te water of een incident met gevaarlijke stoffen. Door de intensieve samenwerking met brandweercollega’s creëer je een hechte band met elkaar. Je inzet als vrijwilliger is cruciaal, de inwoners van Twente rekenen altijd op de brandweer. Ben jij ook ON FIRE?

Wat vragen we van jou
-    Je bent 18 jaar of ouder;
-    Je bent gemotiveerd en leergierig en wilt graag tijd investeren in de opleiding;
-    Je hebt een goede gezondheid en conditie;
-    Je werkt graag in teamverband;
-    Je durft initiatief te tonen en handelt doelbewust; 
-    In stressvolle situaties weet jij je hoofd koel te houden.
-    Je tenminste gemiddeld 2 dagen per week je eigen werk kunt doen op een werkplek in een kazerne. 

Kom werken voor de warmste werkgever van Nederland
Wil jij maatschappelijk relevant zijn? Je als brandweervrijwilliger inzetten voor mens en dier in Twente? Laten we samen uitzoeken hoe we dat slim kunnen combineren met jouw studie of baan, jouw levensstijl en thuissituatie. Voor jouw enthousiasme en inzet krijg je veel terug; actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling, betrokken collega’s en dankbare inwoners. Voordat je als brandweervrijwilliger aan de slag kan, volg je de opleiding Manschap. De avondopleiding duurt circa 2 jaar en is op een doordeweekse avond. De opleiding bestaat afwisselend uit theorie en praktijk. 

Je ontvangt als vrijwilliger een vergoeding voor opleiding, oefeningen en wanneer je wordt ingezet bij een calamiteit. De overige tijd doe je je eigen werk op de kazerne. De reiskosten van en naar de kazerne worden vergoed. Daarnaast ontvang je een vaste jaarvergoeding.  

Match jij met Brandweer Twente?
Ben je benieuwd hoe een gezinsleven te combineren is met de vrijwillige brandweer? Laten we samen uitzoeken hoe we dat slim kunnen combineren met jouw studie of baan, jouw levensstijl en thuissituatie. Reageer dan! 
Ben Hesselink, coördinator flexplekvrijwilligers vertelt je er graag meer over:  06-12657387  b.hesselink@brandweertwente.nl

Ga voor meer informatie naar www.werkenbijbrandweertwente.nl. Hier vind je de brochure met uitgebreide informatie over werken als brandweervrijwilliger en het selectietraject. Brandweer Twente is onderdeel van Veiligheidsregio Twente. Samen met hulpdiensten en gemeenten werken we aan een veilig Twente. Wil je meer van onze organisatie weten, kijk dan op de website van Brandweer Twente en Veiligheidsregio Twente.

Solliciteren?
Solliciteren kan via de sollicitatieknop tot  31 augustus  In de sollicitatieprocedure zit een selectiedag, deze staat gepland op 7 en 8 oktober. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met personeel@vrtwente.nl. 


 

Contactpersoon vacature

Acties