Mensenhandel is een complex maatschappelijk probleem. Mensenhandel is een verzamelterm voor mensen die onder dwang of onder misleiding dingen moeten doen waar iemand anders aan verdient. Kenniscentrum Mensenhandel Twente (KMT) is er voor alle verschillende verschijningsvormen van mensenhandel zoals seksuele uitbuiting, criminele uitbuiting of arbeidsuitbuiting. Om deze problematiek tegen te gaan werken we met diverse partijen samen.
Wat ga je doen?
KMT werkt vóór en mét de veertien Twentse gemeenten. Er ligt een brede opdracht om het thema mensenhandel onder de aandacht te brengen, het fenomeen beter in beeld te krijgen en de problematiek aan te pakken. Je gaat je bezig houden met preventie, publiekscampagnes en bewustwording in de regio. Daarnaast bemens je samen met de andere collega’s van het KMT een meldpunt. Hier komen dagelijks signalen binnen over situaties waar mogelijk mensenhandel speelt. Deze casuïstiek pak je waar nodig verder op.
Als procesmanager ben je verantwoordelijk voor het juist en tijdig analyseren, screenen en beoordelen van aanmeldingen en kritieke situaties. Je voert regie in een casus, geeft advies of biedt ondersteuning. Je verbindt partners, ketens en processen aan elkaar. Daarbij werk je nauw samen met de andere twee procesmanagers, de procesondersteuner en de zorgcoördinator. Je initieert en optimaliseert de samenwerking tussen de partijen die nodig is om complexe veiligheidsproblematiek persoons- of groepsgericht aan te pakken.
Jij zorgt voor een integraal plan van aanpak en draagt zorg voor de onafhankelijke regie op het proces. Ook adviseer je ketenpartners en gemeenten over de aanpak van complexe casuïstiek. De wens is om de dadergerichte aanpak te verstevigen. Jij hebt hier ideeën over en met de benodigde kennis ga jij, samen met jouw collega’s, hier verdere invulling aan geven.
Het Kenniscentrum Mensenhandel is twee jaar geleden opgericht en nog volop in ontwikkeling. Als procesmanager speel jij, samen met je collega’s, een belangrijke rol bij de invulling hiervan.
Wat vragen we van jou?
Met jouw communicatieve en netwerkvaardigheden zit het wel goed. Je bent een echte verbinder en doorzetter. Wanneer het nodig is, hak je snel knopen door, maar je weet ook goed wanneer het nodig is om af te stemmen. Jij brengt als geen ander verschillende partijen bij elkaar en laat hen samenwerken. Omdat er vaak maatwerk nodig is met weinig vaststaande protocollen en richtlijnen, ben je in staat om snel te schakelen, overzicht te creëren en creatief te handelen. Je bent analytisch sterk en hebt overzicht op processen. Daarnaast:
Competenties
Je kan een overleg voorzitten waar tegenstrijdige belangen spelen. Wanneer er binnen een casus geen mogelijkheden lijken te zijn, weet jij toch reactief een doorbraak te creëren. Je hebt ideeën over hoe het gedwongen kader vanuit zorg en strafrecht kan bijdragen als er in het vrijwillige kader geen mogelijkheden meer biedt.
Waar kom je te werken?
Je gaat werken binnen het kleine, hechte team van Kenniscentrum Mensenhandel Twente. Wij gaan op een informele manier met elkaar om en houden van de nodige humor op zijn tijd. Het team bestaat uit een ketenmanager, drie procesmanagers, een zorgcoördinator en een procesondersteuner.
Kenniscentrum Mensenhandel Twente is onderdeel van het Zorg en Veiligheidshuis Twente en valt onder Veiligheidsregio Twente. Zorg en Veiligheidshuis Twente is een regionaal samenwerkingsverband tussen de Twentse gemeenten, justitiële partners en zorginstellingen. Het doel is door integrale samenwerking bij te dragen aan het terugdringen van overlast, huiselijk geweld en criminaliteit.
Wat bieden wij?
Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.773,- bruto per maand (schaal 11 CAR-(UWO) veiligheidsregio’s) bij een 36-urige werkweek. Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor één jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. Je standplaats is Enschede. Wij kennen prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget ter hoogte van 18,63%, een goede pensioenregeling, reiskostenvergoeding, flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.?Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist. Detachering behoort tot de mogelijkheden.
Meer informatie en solliciteren
Met vragen over de vacature kun je contact opnemen het algemene nummer 053-4876665. Meer weten over de procedure? Neem dan contact op met Femke Startmann, HR-consulent. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 - 25 74 13 22.
Je interesse kun je tot 2 oktober a.s. kenbaar maken door te solliciteren via het online formulier. De gesprekken vinden plaats op dinsdagochtend 10 oktober 2023. We vragen je om hier alvast rekening mee te houden.