Menu

Officier van Dienst Bevolkingszorg

voor inzet tijdens crisis

Wil jij deel uitmaken van een team dat in Twente rampen en crises bestrijdt? Ben je besluitvaardig, weet je hoe gemeentelijke processen werken en blijf je kalm wanneer de pieper gaat? Dan is de functie Officier van Dienst Bevolkingszorg binnen de crisisorganisatie van Veiligheidsregio Twente wellicht iets voor jou!

Als Officier van Dienst Bevolkingszorg werk je in een poule van zes medewerkers. Om deze poule weer op volledige bezetting te krijgen, zijn we op zoek naar een nieuwe collega. Het gaat om een operationele functie die je uitvoert naast je reguliere functie bij bijvoorbeeld een gemeente of de veiligheidsregio.

Wat ga je doen?
Als Officier van Dienst Bevolkingszorg kom je in actie bij (grootschalige) incidenten of crises in één van de 14 Twentse gemeenten. Samen met vijf andere collega’s vorm je een poule, waarbij je eens in de zes weken een week ‘piket draait’. Tijdens dit piket ben je 24/7 bereikbaar om ingezet te worden.

Zodra je wordt opgeroepen, ga je ter plaatse om samen met andere hulpverleningsdiensten het incident te bestrijden. Afhankelijk van het soort incident stuur je vanaf de locatie verschillende gemeentelijke processen aan. Vragen die voorbij komen zijn bijvoorbeeld: Heeft het incident gevolgen voor het riool? Waar vangen we de mensen op tijdens een grote brand in een flat? Waar moeten er hekken geplaatst worden om afzettingen te creëren? 
Je bent de schakel tussen de meldkamer en de gemeente en het aanspreekpunt voor de meldkamer op het moment dat ze een gemeente nodig hebben buiten kantoortijd. Na afloop van een incident zorg je ook voor een goede overdracht richting de gemeente. 

Wat vragen we van jou?
We zijn op zoek naar een collega die zich samen met ons wil inzetten voor  een veilig Twente. We zoeken iemand die:

  • kennis heeft van gemeentelijke processen en gevoel voor een politiek/bestuurlijke omgeving
  • tijdens piket 24/7 bereikbaar is en binnen 30 minuten ter plaatse kan komen
  • deelneemt aan overleggen en relevante opleidingen en oefeningen (ongeveer 50 uur per jaar), waaronder een rijvaardigheidstraining
  • besluitvaardig is, vooral tijdens stressvolle situaties
  • net zo makkelijke schakelt met medewerkers van de hulpdiensten als met een burgemeester 
  • toestemming heeft van zijn of haar werkgever om het werk te laten vallen zodra je gealarmeerd wordt.

Wat kun je van ons verwachten?

  • We bieden je een uitdagende (neven)functie binnen een professionele crisisorganisatie. 
  • Je maakt incidentbestrijding van heel dichtbij mee en bouwt daardoor aan je netwerk, kennis en ervaring.
  • Je krijgt een functiegerichte, meerdaagse opleiding met certificering aangeboden voordat je toetreedt tot het piket. 
  • Het gaat om een betaalde piketfunctie. De vergoeding is gebaseerd op een 10/16 regeling conform artikel 20:1:3 Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente (AVT). De vergoeding bedraagt ongeveer € 357,- bruto per maand. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van meerdere factoren en kan dus afwijken. 
  • Een ervaren team Officieren van Dienst Bevolkingszorg helpt je op weg om je functie goed te kunnen vervullen. Tijdens je inwerkperiode word je gekoppeld aan een collega om mee te kijken tijdens incidenten en het oefenprogramma van Bevolkingszorg.
  • Tijdens je piketweek heb je de beschikking over een dienstauto aan huis.


Meer weten of solliciteren?
Wil je meer weten over de functie? Bel dan met Lucia Oosterik, Coördinator Bevolkingszorg bij Veiligheidsregio Twente. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06-25741359. Ook Ruud Elferink, Officier van Dienst Bevolkingszorg vertelt je graag meer over zijn werk, tel: 06-11589071. Heb je een vraag over de procedure? Neem dan contact op met HR-consulent Femke Startmann. Zij is bereikbaar telefoonnummer 06-25741322.

Wil je solliciteren? Laat ons dan weten waarom we jou moeten uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Reageren kan tot maandag 28 november 2022. De gesprekken vinden plaats op woensdag 7 december 2022. 

Samen werken aan een veilig Twente
Veiligheidsregio Twente (VRT) is een samenwerkingsverband van hulpdiensten en gemeenten. Samen met onze partners werken we aan een veilig Twente. Wij zijn de drijvende en bindende kracht achter een goede hulpverlening en het voorbereiden op en bestrijden van rampen en crises. De VRT coördineert de aanpak van grote ongelukken, rampen en crises zoals grote branden, een ongeval met gevaarlijke stoffen of terrorisme. Onze organisatie bestaat uit de onderdelen Veiligheidsbureau, GHOR en Brandweer Twente.

Wil je meer weten over onze organisatie, kijk dan op www.vrtwente.nl of onze social media kanalen. 

Contactpersoon vacature

Acties