Menu

Kwartiermaker wederkerigheid - ervaringsdeskundige

22 uur per week

Als kwartiermaker zet jij je in om een positieve verandering teweeg te brengen voor mensen in de samenleving met een psychiatrische achtergrond, speciaal voor mensen die te maken hebben (gehad) met verplichte zorg (WvGGZ). Wij zijn tijdelijk op zoek naar een:

Doel van het project is dat cliënten meer mogelijkheden ervaren om deel te nemen aan het maatschappelijk leven tijdens en na verplichte zorg. En zo goed mogelijk kunnen terugkeren naar de plek waar iemand vandaan komt. In Twente is de wens om onder andere vanuit cliëntperspectief te onderzoeken op welke manier meer structureel invulling gegeven kan worden aan dit wederkerigheidsprincipe.

Wat ga je doen?
Als kwartiermaker ga je het gesprek aan met mensen die ervaring hebben met verplichte zorg. Je brengt in kaart wat zij nodig hadden om deel te (blijven) nemen aan de samenleving en wat hierbij de moeilijkheden waren. Daarbij houd je ook rekening met de vraag of de verplichte zorg voorkomen had kunnen worden. Uit deze gesprekken haal je waardevolle informatie op, waarmee de zorg en het herstel voor deze doelgroep geoptimaliseerd kan worden. Samen met de projectgroep geef je vorm aan de opdracht, met het uiteindelijke doel dat mensen na gedwongen opname goed terugkeren naar de plek waar iemand vandaan komt.
Je gaat proactief te werk en je zoekt actief de samenwerking op met alle betrokken partijen om (ervarings)kennis te verzamelen. Als uitstekende luisteraar ben je niet bang om door te vragen totdat de kern van de zaak op tafel ligt. Vervolgens vertaal je deze inzichten naar concrete acties die bijdragen aan een beter perspectief voor mensen (en hun systeem) die te maken krijgen met een verplichte/langdurige opname.
Jij beschikt over voldoende sensitiviteit om binnen een soms politiek gevoelig werkterrein effectief en vaardig om te gaan met verschillende belangen en onderlinge verhoudingen. Tegelijkertijd houd je altijd de opdracht en het grotere geheel voor ogen.

Wat vragen we van jou?

  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en relevante werkervaring op het gebied van beleid, projectmanagement en aanjager of kwartiermaker;
  • Relevante eigen ervaring met verplichte en/of gesloten zorg, waarbij je bekend bent met het begrippenkader van Herstel, Empowerment en Ervaringsdeskundigheid;
  • Je kunt verder kijken dan je eigen ervaringen en gezamenlijke kennis gebruiken om bij te dragen aan een groter geheel;
  • Je bent bekend met het juridisch kader rond verplichte zorg, de WvGGZ of bent in staat deze kennis je eigen te maken; 
  • Je hebt het vermogen om op procesmatig niveau te onderzoeken en mee te denken. Je bent in staat om knelpunten goed bespreekbaar te maken bij betrokken partners en samen nieuwe werkwijzen te ontwikkelen.

Waar kom je te werken?  
Bij voorkeur word je vanuit je werkgever gedetacheerd naar Veiligheidsregio Twente. Het thema Zorg, Veiligheid & Straf is een van de geprioriteerde thema’s vanuit het Platform IVZ Twente, een samenwerkingsverband op het gebied van veiligheid en onderdeel van de Veiligheidsregio Twente. Het project invulling wederkerigheid is één van de drie projecten dat voortkomt uit de subsidieaanvraag ‘Domein overstijgend samenwerken onbegrepen gedrag Twente’ dat geprioriteerd is door de stuurgroep Zorg, Veiligheid en Straf. Je werkt samen met onder andere een collega kwartiermaker en de projectgroep wederkerigheid. Deze werkgroep is vormgegeven met collega's vanuit verschillende gemeenten, verschillende zorginstellingen zoals Mediant, Dimence en Tactus. Daarnaast nemen er collega ervaringsdeskundigen deel aan de projectgroep. 

Wat bieden wij?   
Afhankelijk van je ervaring bedraag het salaris maximaal € 5.356,- bruto per maand (schaal 10 CAR-UWO Veiligheidsregio’s) bij een 36-urige werkweek. De duur van het project bedraagt ongeveer 6 maanden. Je standplaats is Enschede. (Wij kennen prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget ter hoogte van 18,63 %, een goede pensioenregeling, flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden). Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist. De voorkeur gaat uit naar een constructie middels detachering.

Meer informatie en solliciteren 
Met vragen over de vacature kun je contact opnemen met Robbin klein Rot, projectleider themagroep onbegrepen gedrag via telefoonnummer 0650067238. Meer weten over de procedure? Neem dan contact op met Femke Startmann, HR-consulent. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 - 25 74 13 22.  Je interesse kun je tot en met 08 september 2024 a.s. kenbaar maken door te solliciteren via het online formulier. De gesprekken vinden plaats op 13 september 2024. We vragen je om hier alvast rekening mee te houden.  
 

Contactpersoon vacature

Acties