Menu

Belangstellingsregistratie Brandweervrijwilliger

Een pieper? Lang zo gek nog niet, ... ook een redmiddel in sommige situaties.  Zie jij een toekomst voor je bij Brandweer Twente? Op dit moment is de kazerne bij jou in de buurt niet actief op zoek naar nieuwe vrijwilligers, maar dat wil niet zeggen dat we jou niet willen leren kennen! 

Ons werk bestaat uit het voorkomen, beperken of bestrijden van incidenten of noodsituaties. Hierbij komen onze brandweervrijwilligers niet alleen bij brand in actie, maar ook bij verkeersongevallen, stormschade, een auto te water of een incident met gevaarlijke stoffen. Door de intensieve samenwerking met brandweercollega’s creëer je een hechte band met elkaar. Je inzet als vrijwilliger is cruciaal, de inwoners van Twente rekenen altijd op de brandweer.

Wil jij maatschappelijk relevant zijn? Je in de toekomst als brandweervrijwilliger inzetten voor mens en dier in Twente? Wij maken graag kennis met mogelijk toekomstige, enthousiaste en gedreven vrijwilligers die zich op termijn willen inzetten voor een veilig Twente. Deze belangstellingsregistratie staat open voor de volgende kazernes:

Den- Ham

De Lutte

Diepenheim

Enter

Glanerbrug

Goor

Hengelo Noord

Markelo

Oldenzaal

Rijssen

Vroomshoop

Wierden

Je kunt je belangstellingsregistratie achterlaten als je voldoet aan de volgende eisen:

We zoeken geen superhelden of krachtpatsers. Maar we zijn wel eerlijk: je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om het werk van een brandweervrijwilliger te doen.

  • Je bent voldoende (overdag) beschikbaar
  •  Je bent 18 jaar of ouder;
  •  Je bent gemotiveerd en leergierig en wilt graag tijd investeren in de opleiding;
  •  Je bent vitaal en hebt een goede conditie;
  •  Je werkt graag in teamverband;
  •  Je durft initiatief te tonen en handelt doelbewust;
  • In stressvolle situaties weet jij je hoofd koel te houden;
  •  Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanleveren.

Match jij met Brandweer Twente?
Als je de belangstellingsregistratie invult via de button ‘solliciteren’, wordt de kazernecoördinator van de door jou gekozen kazerne ingelicht dat je interesse hebt. Misschien kunnen we alvast kennismaken en wie weet kunnen we al op korte of langere termijn iets voor elkaar betekenen. Zodra er een vacature opengesteld wordt, krijg je hier na jouw belangstellingsregistratie automatisch bericht van via de mail. Zo houden we elkaar in beeld!

Ga voor meer informatie naar www.werkenbijbrandweertwente.nl. Hier vind je de brochure met uitgebreide informatie over werken als brandweervrijwilliger en het selectietraject.

Brandweer Twente is onderdeel van Veiligheidsregio Twente. Samen met hulpdiensten en gemeenten werken we aan een veilig Twente. Wil je meer van onze organisatie weten, kijk dan op de website van Brandweer Twente en Veiligheidsregio Twente.

Contactpersoon vacature

Acties